Sa sarajevskog aerodroma
120

Nogometaši Sarajeva otputovali na pripreme u Antaliju, Marinović poveo 27 igrača

F. Z.
Nogometaši Sarajeva otputovali na pripreme (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva otputovali na pripreme (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo otputovali su jutros s Međunarodnog aerodroma Sarajevo na drugi dio priprema u Antaliju.

Nakon prvog dijela priprema u Ljubuškom i prijateljskih duela s domaćinom, a potom i u Trening Centru Butmir s kakanjskim Rudarom, Marinović je u Tursku poveo 27 nogometaša. Trener Sarajeva istaknuo je da je zadovoljan radom nogometaša u dosadašnjem dijelu priprema.

"Sigurno da u ove dvije sedmice mogu biti zadovoljan radom igrača i izvršavanjem obaveza koje su imali. Bili su zaista na maksimalnom nivou. Uspjeli smo odigrati dvije utakmice, prvu smo izgubili, ali radimo na nekim stvarima da ispravimo greške. Svaka utakmica pokaže nešto novo, tako su i ove otkrile na kojim stvarima trebamo raditi. Druga utakmica pokazala je napredak u odnosu na prvu utakmicu", rekao je Marinović i dodao:

"U Antaliji igramo s Desnom iz Ukrajine i s jednom ekipom iz Kazahstana. Vidjet ćemo za još jednu utakmicu, ali trenutno su to dva protivnika. U Antaliju će putovati 27 igrača. Nove nogometaše dobro poznajem i zbog toga su došli u Sarajevo. Priključio nam se i Jukić, njega nismo koristili u prijateljskim utakmicama. Sve su to dobri igrači i pomoći će nam u nastavku sezone", istaknuo je Marinović.

Bordo tim će u Antaliji ostati do 10. februara, a proljetni dio prvenstva Sarajevo će otvoriti na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Tuzla Cityja.