Nogomet
204

Nogometaši Čelika ostali bez plate i hrane, odlučili da ne treniraju

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U zeničkom Čeliku već duže vrijeme vlada izuzetno loša situacija, kako rezultatskom, tako i u finansijskom smislu, a naznaka da će biti bolje zasad nema.

Početak sezone za Čelik je bio neizvjestan, ali se ekipa uspjela okupiti, poprilično kasno. Rezultati su loši, Zeničani se nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova u 16 odigranih utakmica, no, to nije sve.

Finansijska kriza se sve više odražava na igrače, kojima nije isplaćena jedna plata, a ona koju trebaju dobiti za nekoliko dana vjerovatno se neće naći na njihovim računima. Igračima koji su došli u Zenicu iz drugih gradova nisu plaćene stanarine, tako da stanodavci prijete da će ih izbaciti na ulicu.

Ako nekom nije jasno koliko je situacija ozbiljna, onda će to svakako pokazati činjenica da nogometaši više nemaju ni obroke. Kako saznajemo, dosad je ekipa imala pravo na dva obroka u vrijednosti od po 6 KM u restoranu koji se nalazi nedaleko od stadiona Bilino Polje, no, sada ni na to nemaju pravo.

To je bila kap koja je prelila čašu, tako da su igrači danas odlučili da ne treniraju. Za srijedu je zakazan novi trening, a igrači će ponovo odbiti da treniraju ukoliko im se ne ponudi rješenje koje će im barem osigurati dva obroka dnevno. Na plate su, kako saznajemo, spremni malo sačekati, no, gladni trenirati ne mogu. Tražili su odgovore od čelnika kluba, ali ih nisu dobili.

Slične probleme je imao i sarajevski Olimpic čiji su se igrači odlučili na bojkot zbog nekoliko nesiplaćenih plata, no, vratili su se na teren nakon potpisivanja sporazuma o isplati dugovanja. Ipak, Vukovi su u istoj situaciji kao i Čelik te se nalaze na dnu tabele sa također devet bodova.

Čelik je u 17. kolu domaćin Slobodi, a šta će biti do te utakmice, ostaje da se vidi.