Nogomet
1

Nogometaši Čelika odradili prvi trening u novoj sezoni

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na stadionu na Kamberovića polju u Zenici odradili svoj prvi trening u pripremnom djelu za nastavak nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Današnjem treningu šefu stručnog štaba NK Čelik, Nizahu Hukiću, odazvali su se svi igrači koji su tako otvorili pripreme za nastavak Premijer lige.

Prema riječima Hukića za sada pripreme idu po planu, te se nada da neće doći do većih odstupanja.

"Trenutno su svi tu osim Kamerunca Clovisa Ngalame, ali mislim da će za dan ili dva sve biti riješeno, te da ćemo od ponedjeljka biti kompletni. Radit ćemo dva puta dnevno, vrijeme je idealno za pripreme tako da nećemo odstupati od onog što smo zamislili", kazao je Hukić.

Zeničani će prije odlaska u Rovinj, 3. februara u Zenici odigrati pripremnu utakmicu protiv ekipe Budućnosti iz Banovića, dok je polazak u Rovinj planiran 6. februara, gdje će biti odigrane četiri kontrolne utakmice.

Kapiten Čelika Kenan Horić je kazao kako će cilj Čelika biti dolazak do titule preko Kupa, ali je istakao da je moguć i njegov odlazak iz zeničkog premijerligaša.

"Ambicije su nam da preko Kupa osvojimo titulu jer sezona nam je bila takva da su nam mnogi pobjegli više nego što smo očekivali", kazao je Horić, te dodao:

"Postoje interesovanja drugih klubova za moj angažman, a više informacija ću i ja znati narednih dana, tako da je sve još uvijek otvoreno."

Današnjem treningu prisustvovao je i golman Adis Nurković, koji je neopravdano odsustvovao sa prozivke, ali atmosfera na treningu je bila opuštena, te svi očekuju bolje rezultate u nastavku sezone.