Meč u 20 sati
0

Nogometaši Borca večeras dočekuju Cluj u revanšu 1. pretkola Lige prvaka

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca večeras će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekati Cluj u uzvratnom susretu prvog pretkola Lige prvaka.

U prvom meču Cluj je kao domaćin slavio sa 3:1 i ima veliku prednost pred uzvrat, posebno kada se zna da više ne vrijedi pravilo postignutog gola u gostima.

"Definitivno ovo je velika utakmica za klub i grad, poslije deset godina kvalifikacije za Ligu prvaka su u Banjoj Luci. Vidjeli smo u prvoj utakmici odnos snaga. Ocjena je da prvo poluvrijeme u Rumuniji nismo bili na nivou. Moramo da odigramo bolje nego u Cluju, da budemo energičniji, borbeniji i da vidimo gdje će nas to dovesti. Nije realno da se očekuje da dominiramo, zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe", kazao je trener Borca Marko Mksimović i dodao:

"Moramo odigrati čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela. Imat ćemo publiku i želim da nas navijači nose svih 90 minuta. Želim da Rumuni osjete pritisak, pa ako budu bolji prvi ću im čestitati, a onda neka ih publika nagradi aplauzom. Volio bih da nama pomaže tokom cijelog meča, igračima Borca je potrebna ta pomoć sa tribina", rekao je Maksimović.

Borac će u ovom susretu biti bez Jove Lukića, Bojana Pavlovića i Dejana Uzelca.

Utakmica Borac - Cluj igra se večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sa početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.