Osudio nasilje
203

Nogometaš Sarajeva izvinio se u ime svog naroda za napad na bh. atletičare u Baru

H. H.
Ilija Martinović na utakmici protiv Leotara (Foto: Instagram)
Ilija Martinović na utakmici protiv Leotara (Foto: Instagram)
U crnogorskom Baru preksinoć se desio napad na dvojicu mladih sportista iz Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru stigli na pripreme, a nogometaš Sarajeva Ilija Martinović oštro je osudio ovaj čin.
Mlađi atletičar je bio teško povrijeđen te je odmah hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, a danas će biti operisan u Sarajevu.

Stariji atletičar, koji je inače sin novinarke Arduane Pribinje, prošao je s lakšim tjelesnim povredama.

"Kao nogometaš i Crnogorac kojeg je Sarajevo objeručke prihvatilo i dalo mu dom, koji je naišao na toplu dobrodošlicu, srdačnost, poštovanje, u gradu gdje je tolerancija najbolja religija i dobrota jedina mjerna jedinica, snažno osuđujem čin agresije prema maloljetnim sportistima i izvinjavam se u ime mog naroda.

Žao mi je što se ovakav primjer glasnije čuje od svih onih koji determinišu Crnu Goru kao zemlju prihvatanja, mira, ljubavi i empatije. Junaštvo je kad sebe branim od drugoga, čojstvo je kad drugoga branim od sebe", napisao je Ilija Martinović na Instagram storyju.

Status Ilije Martinovića na Instagramu (Foto: Screenshot)
Status Ilije Martinovića na Instagramu (Foto: Screenshot)

Četvorica maloljetnika iz Bara će krivično odgovarati za napad na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, a crnogorski mediji su u međuvremenu izvijestili da su uhapsili i petu osobu koja se povezuje s ovim napadom.

Podsjetimo, huligani iz Bara su u subotu napali dva maloljetnika od 17 i 14 godina, inače članove Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.