Rasprava još traje
58

Nogometaš Liverpoola sina će nazvati Israel, uslijedile su uvrede na društvenim mrežama

D. P.
Fabinho prolazi kroz najljepše životne trenutke (Foto: EPA-EFE)
Fabinho prolazi kroz najljepše životne trenutke (Foto: EPA-EFE)
Zvijezda Liverpoola Fabinho uskoro će postati otac, ali su prelijepu vijest pokvarili komentari na društvenim mrežama zbog odabira imena.

Brazilski reprezentativac je objavio na društvenim mrežama kako njegova supruga Rebeca Tavares i on čekaju sina, a mnogo pažnje privuklo je ime Israel koje su već odabrali.

Nakon što su krenuli užasni komentari na račun sinovog imena, Rebeca i Fabinho pokušali su objasniti da je ime hrišćanskog porijekla te da nema veze s državom Izrael.

Uvredljivi komentari stizali su jedan za drugim. Bilo je i onih koji su naglašavali Rebeci da izbriše objavu jer se "osramotila", iako bi trebala biti ponosna što postaje majka.

Ime je izazvalo brojne negativne komentare na Twitteru, a rasprava još uvijek traje.

"Za one koji su uznemireni imenom Izrael, u pitanju je biblijsko ime pošto su Fabinho i njegova supruga veliki vjernici. Nema nikakve veze s imenom države. Postoje brojne druge stvari o kojima treba brinuti, a ne kako će neko nazvati svoje dijete", navodi se na fan grupi navijača Liverpoola gdje se iskazuje podrška Fabinhu.

[TWITTER]1545825361568612352[/TWITTER]

Fabinho privodi kraju nešto duži godišnji odmor koji je produžen zbog obaveza u dresu reprezentacije Brazila.

Prije nekoliko dana Brazilac je privukao veliku pažnju nakon što je slučajno upoznao mladića na plaži, zaigrao nogomet s njim, a onda ga izveo na večeru i sprijateljio se s, ispostavit će se, Brendenom Ryanom.