Leo Messi za Newsweek
0

"Nogomet je jedino što znam raditi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U posljednjim je brojevima konkurentskih američkih sedmičnika, Newsweeka i Timea, jedna od glavnih tema argentinski nogometaš Barcelone Leo Messi, službeno najbolji nogometaš svijeta u dvjema prošlim godinama.

Time ga je uvrstio na popis stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu. Osim političara, kojih je na popisu najviše, mjesta se na listi našlo za još samo jednog sportaša, tačnije sportašicu. Riječ je o belgijskoj teniserki Kim Clijsters.

Za Newsweek je Messi dao atipičan, nenogometni i lični intervju, govoreći o vlastitim emocijama, strahovima, planovima...

"U životu se ne bojim apsolutno ničega što se tiče mene samog. Ipak, brinem se za ono što se može dogoditi mojim bližnjima. Primjer je smrt moje bake, koja me zadesila iznenada i jedva sam je prebolio", priznao je Argentinac prisjetivši se potom svojih prvih dana u Barceloni nakon što se kao 13-godišnjak prije deset godina u katalonsku prijestolnicu preselio iz argentinskog grada Rosarija.

"U početku je bilo vrlo, vrlo teško. Nije jednostavno kad odete na drugi kraj svijeta kao dijete. No, ta mi je životna promjena pomogla da brže odrastem i razvijem se u osobu kakva sam danas", kaže Messi.

Novinari Newsweeka upitali su ga i osjeća li potrebu za očinstvom.

"Mislim da za to imam dosta vremena. Volio bih biti otac, tu nema dvojbe, ali ne znam kad bi se to moglo dogoditi".

Priznao je Messi također da ne zna ništa drugo raditi osim igrati nogomet.

"Uvijek sam maštao o tome da ću biti profesionalni nogometaš. Svim onim dječacima koji treniraju nogomet poručio bih prvenstveno da uživaju, igraju se, stvaraju prijateljstva... U nogometu treba uživati jer nogomet je u prvom redu ipak igra", poručio je genijalni Argentinac.

Sebe je Messi opisao kao tihog i sramežljivog čovjeka. Kaže da se najugodnije u posljednjih nekoliko godina osjećao posjetivši nedavno New York, i to stoga što ga niko nije poznavao:

"Volio bih češće prolaziti neprimijećeno, ne osjećati ljudske poglede na sebi".