Blamaža na startu
24

Noćna mora za klubove iz Srbije: Trenutno su u Evropi na omjeru 0-0-5

D. P.
TSC je od Brage primio sedam golova (Foto: EPA-EFE)
TSC je od Brage primio sedam golova (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometni klubovi koji igraju u Evropi ove sezone, nikako se ne mogu pohvaliti rezultatima pa tako niko od njih nije uspio doći makar do jednog remija.

Ova sezona je historijska za srbijanski nogomet. Zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodnih sezona, prvenstveno Crvene zvezde, ove godine Srbija ima pet predstavnika u evropskim takmičenjima, a dva u Ligi prvaka. Međutim, ako se može vjerovati uvodnim nastupima, našim komšijama i ne ide baš kako su planirali.

Naime, dosadašnji klubovi koji su već započeli evropski put ove godine upisali su svih pet poraza u isto toliko odigranih utakmica. Predstavnici Srbije nisu upisali niti remi, niti pobjedu, a pritom imaju gol-razliku 3:13.

TSC Bačka Topola igrala je kvalifikacije za Ligu prvaka i u dva meča protiv Brage zabilježila je skor 1:7. Vojvodina je s kiparskim APOEL-om zabilježila dva poraza od po 1:2, dok je Partizan u prvom meču poražen od Sabaha iz Azerbejdžana rezultatom 2:0. Pred Crno-bijelima je revanš u Beogradu, koji je zakazan za sutra.

Čast srbijanskog nogometa, sasvim sigurno, branit će ponovo Crvena zvezda koja je automatski izborila plasman u grupnu fazu Lige prvaka i pred sobom ima najmanje šest elitnih utakmica ove sezone.

U takmičenje tek treba da krene i Čukarički, koji ima osiguran play-off Evropske lige.

Iako će Srbija imati tri predstavnika u grupnoj fazi, što je bilo poznato i prije početka takmičenja, porazi klubova na startu kvalifikacija značit će i gubitak bodova i smanjenje koeficijenta za naredne sezone.