Osvojili su Kup BiH
0

Noć za pamćenje u Mostaru zbog uspješne sezone Zrinjskog: Vatromet, muzika i poziranje s peharom

D. P.
Veličanstveni prizori iz Mostara (Foto: HŠK Zrinjski)
(Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog sinoć su s navijačima proslavili osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine te kraj uspješne sezone u kojoj se osim trofeja Kupa, prvi put igrala grupna faza nekog evropskog takmičenja.

Zrinjski je u tek završenoj sezoni uspio postati prvi bosanskohercegovački klub koji je zaigrao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Tu se Zrinjski nije zaustavio pa je svoj klub i BiH predstavio u najljepšem svjetlu odigravši sjajne utakmice protiv AZ Alkmaara, Aston Ville i Legije iz Varšave.

U domaćem prvenstvu Zrinjski je osvojio Kup BiH, a zahvaljujući katastrofalnim sudijskim greškama u korist Borca, ostao je bez titule sa samo dva boda zaostatka za šampionima.

Takva sezona bila je dovoljan razlog da se sinoć ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača sinoć organizuje proslava osvajanja trofeja Kupa BiH i kraja uspješne sezone.

(Foto: HŠK Zrinjski)
(Foto: HŠK Zrinjski)

U Mostaru se okupio veliki broj navijača Zrinjskog, a tu je bilo i mnogo mladih pristalica koje su željele fotografije sa svojim junacima. Zrinjski je pripremio specijalne poklone pa su tako navijačima dijelili majice i magnete.

Majice su dobili oni najmlađi navijači, do 14 godina, dok su magnete dobili svi posjetitelji ove proslave. Za sve posjetitelje dostupan je bio i izloženi pehar namijenjen osvajaču Kupa s kojim su se fanovi mogli fotografisati.
(Foto: HŠK Zrinjski)
(Foto: HŠK Zrinjski)

Najviše pažnje privukao je dolazak nogometaša, a navijači Zrinjskog su zapalili i baklje na trgu. Okupljene je zabavljao Deja Vu bend, a za kraj slavljeničke večeri uslijedio je i vatromet.