Teška situacija
48

NK Jedinstvo hitno treba 10.000 KM, prijete neigranjem utakmice i istupanjem iz lige

K. H.
Foto: NK Jedinstvo Bihać/Facebook
Foto: NK Jedinstvo Bihać/Facebook
Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća zaprijetilo je gradskim čelnicima da će istupiti iz lige ukoliko ne isplati 10.000 KM, što bi pokrilo samo dio duga prema nogometašima koji ne žele više trenirati i igrati utakmice.

Oni navode da igrači ne žele trenirati zbog dugovanja koja klub ima prema njima, a dodali su i to da će s tom praksom nastaviti i sutra te da u subotu neće igrati utakmicu protiv Tomislava.

Navodi se kako su pojedinci već spakovali stvari te da čekaju zadnju šansu i buđenje grada koji predstavljaju da riješi finansijski problem. Također su dodali i to da, ukoliko ne odigraju utakmicu u subotu, vjerovatno istupaju iz Prve lige Federacije BiH.

"Nažalost, teška financijska situacija donosi i teške odluke. Naši nogometaši ne žele zbog neisplaćenih obaveza trenirati, neće ni sutra, a u subotu ne žele igrati meč protiv Tomislava. Pojedini su se spakovali i čekaju zadnju šansu, odnosno buđenje grada koji predstavljaju da riješi financijski problem.

Financijska injekcija koja bi umirila stanje iznosi 10.000 KM, a prema riječima igrača odnosno kapitena Muje Mujagića i Sinana Samardžića to je minimum koji traže, a stav je svih igrača.

U slučaju ne igranja utakmice klub će najvjerovatnije morati istupiti iz lige, a nastaviti će rad sa omladinskom školom što znači da se neće ugasiti, a već nas za vikend očekuju naši predpioniri i poniri dok su kadeti i juniori slobodni.

Jedinstvo do groba", poručili su iz kluba.

Kapiten kluba Mujo Mujagić je objasnio odluku svojih saigrača.

"Mi nismo trenirali tri sedmice, a igrali smo utakmice da klub ne bi bio sankcionisan od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a poslije toga smo vidjeli da smo izgubili dosta snage zbog netreniranja pa smo opet odlučili da treniramo da se ne bi doveli u tešku situaciju.

Svi momci su pri kraju strpljenja te su odlučili da se ne trenira i da se ne igraju utakmice te da odu kući, jer trenutno nema rješenja u ovoj agoniji. Tražili su minimalne uslove da se riješi dok ne bude rebalans, ali ni to se ne može riješiti, jer klub jednostavno nema te finansije", rekao je, između ostalog, kapiten kluba.

Jedinstvo je trenutno na 13. poziciji na tabeli sa 10 osvojenih bodova, jedan više od Zvijezde iz Gradačca i četiri više od Tomislava s kojim bi trebali igrati naredni meč. U dosadašnjih 11 mečeva upisali su tri pobjede, jedan remi i sedam poraza.