Rezultat 10-godišnjih promašaja
0

NK Čelik u velikoj krizi

Piše: E. B.
Magloviti sportski interesi na Bilinom Polju
Magloviti sportski interesi na Bilinom Polju
Nogometašima Čelika ne ide na terenu, a u zavadi su i sa najvećim brojem navijača.

Nakon propuštenih prilika za bodove protiv Veleža, Zrinjskog, Slavije, ekipa se zakovala za samo dno prvenstvene tabele bez ijednog osvojenog boda od devet mogućih. Sve ukazuje na to da se na Bilinom polju, nakon brojnih desetogodišnjih promašaja, nešto mora mijenjati temeljito, ali teško da se to može dogoditi dok traje prvenstvena utrka za bodovima.

Činjenice kazuju da Čeliku trebaju pobjede, ali sa ovim igračima ih ne mogu ostvarivati, Čeliku trebaju pare, a para nema, Čeliku treba uprava, ali niko neće da se prihvati kolektiva sa milionskim dugovanjima. Brojnim ljubiteljima nogometa jasno je u kakvim se problemima nalazi njihov klub, a još jasnije da gradu Zenici treba Čelik.

Stručni štab pred gostovanje Olimpica brine nestabilna igra ekipe, koja luta na terenu, kao što je i uprava lutala u potrazi za ljetnim pojačanjima. Kakva su to pojačanja Nurković, Kikić, Mitrović i mladići, koji su došli i nisu zaigrali. Ekipi Čelika trebaju igrači, koji mogu igrati i znaju šta pokazati na terenu. Nogometnim glumcima je u Zenici mjesto nekih 400 metara dalje, u Bosanskom narodnom pozorištu, ali sumnjamo da bi imali prođu kod direktora pozorišta.

Trenera Borisa Gavrana još više brine slab učinak napadača, koji zaista rijetko dolaze u prilike, a još rjeđe postižu golove. Protiv Olimpica šansu da ugroze gol gostiju ponovo će dobiti Tosunović i Hadžić, ili će se trener opredijeliti za neke igrače s klupe, koja je sa jedne strane kratka i prekratka, a sa druge strane na njoj se nalaze opstruktivne zvjezdice koje, ukoliko zaigraju, ne zanima rezultat na kraju utakmice. Najkraće, zenički Čelik je u velikoj krizi.