Pripreme za novu sezonu
0

FOTO / U Čeliku još uvijek traže pojačanja

Piše: E. B.
Nogometaši Čelika vratili su se sa drugog dijela priprema, koji su proveli na Zlatiboru, i nakon dva dana odmora nastavili sa redovnim treninzima u Zenici.

Nakon brojnih promjena sa ekipom u Upravi kluba nisu zadovoljni jer su odlasci igrača poremetili odnos kvaliteta, a na tržištu nema dovoljno kvalitetnih ponuda na pozicijama koje su trenutno neophodne novom stručnom štabu.

Naime, nakon odigrane četiri prijateljske utakmice, u kojima su zabilježene dvije pobjede i dva poraza, trener Boris Gavran je izričit da ekipi nedostaju još tri igrača.

U upravi kluba pokušavaju pronaći stopera, veznog igrača i klasičnog napadača, ali kontakti sa nekim igračima još uvijek nisu urodili plodom, jer oni kao da bježe iz Premijer lige i nastoje prvo naći posao u inostranstvu. Nastoji se sklopiti dogovor sa nekim igračima koji, ako je suditi po cijeni transfera, imaju veoma visoko mišljenje o sebi. Naravno, Čelik nema mnogo novca za ovogodišnji prelazni rok, ali dolazak ova tri igrača bi im garantovao veliku minutažu na utakmicama.

Na posljednjoj pripremnoj utakmici sa skopskim Vardarom (0:1) pokazalo se da neki od igrača, koji su nastupali na ovoj utakmici, nemaju kvaliteta ili volje za Bilino polje. Sve se svodilo na puko istrčavanje bez ozbiljnijih šuteva na gol protivnika i igru koja kao da nema za cilj povoljan rezultat.

Ipak, u narednih dan-dva sve nepoznanice oko angažmana potrebnih igrača trebale bi se riješiti, jer će treneru Gavranu trebati još puno utamica da uigra najbolji sastav za premijeru u Premijer ligi BiH.

Na listi igrača za koje je zainteresovan zenički Čelik su napadači Mirza Džafić i Damir Tosunović, stoper Zrnanović i veznjak Dejan Martinović. Angažmanom ove četvorice igrača u klubu vjeruju da će pojačati konkurenciju i višegodišnju boljku neefikasnosti.