Crno-crveni optimizam
6

NK Čelik pred utakmicu sa Širokim Brijegom: Moramo se revanširati za poraz u gostima

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare na Bilinom Polju (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare na Bilinom Polju (Foto: E. M./Klix.ba)
Šef stručnog štaba NK Čelik Adnan Ornek i prvotimac Haris Dilaver na današnjoj konferenciji pred utakmicu sa Širokim Brijegom su kazali kako očekuju tri boda koja bi ih učvrstila na njihovom putu ka vrhu tabele.

Nakon poraza na Grbavici od Željezničara, nogometašima Čelika na Bilino Polje dolazi ekipa Širokog Brijega s kojom imaju loše iskustvo iz prvog meča kada su poraženi rezultatom 6:0.

Šef stručnog štaba NK Čelik Adnan Ornek je kazao kako se njegovi igrači moraju naviknuti na utakmice kao što je ona na Grbavici te je potom iznio i svoja očekivanja od naredne utakmice.

"Stalno govorimo da imamo skroman tim, da naš budžet nije velik, ali moramo vjerovati da možemo ostvariti rezultate. Sada nas očekuje težak meč, sastajemo se s jednim od najjačih timova u ligi, ali naša prednost je ta da igramo na domaćem terenu. Ovdje možemo igrati dobar nogomet i naši igrači imaju motiv više nego naši protivnici", kazao je Ornek.

Dodao je da su do sada uspjeli zadržati dobar učinak na Bilinom Polju te da bi bilo odlično kada bi tako i nastavili. Igračkom kadru bi se danas mogla priključiti dva nova igrača, dok je nastup Salčinovića i Jurine još upitan zbog povreda.

"U prvom meču smo pretrpjeli veliki poraz i zbog toga je ova utakmica posebna za sve nas u Zenici. Uz veliku podršku s tribina uvjereni smo u ostvarenju cilja i za nova tri boda koja bi nas približila vrhu i bili bismo bliži ostvarenju našeg cilja", dodao je Ornek.

Haris Dilaver je kazao da su iskoristili pauzu kako bi se pripremili za utakmicu protiv Širokog Brijega kojem se moraju revanširati na domaćem terenu.

"Mislim da je ova pauza dobro iskorištena i da smo uspjeli na podizanju samopouzdanja zbog čega smatram da ćemo dobiti ovu utakmicu. Znamo u kakvoj je situaciji bio klub prije dvije godine. Situacija sigurno nije onakva kako bismo mi željeli, ali se nadam da će se to oporaviti", kratko je prokomentarisao Dilaver.