Produžio ugovor
13

Njemački način je potpuno drugačiji: Löw nakon blamaže u Rusiji vjerovatno ostaje selektor

Klix.ba
Joachim Löw (Foto: EPA-EFE)
Joachim Löw (Foto: EPA-EFE)
Generalni menadžer reprezentacije Njemačke Oliver Bierhoff rekao je da će selektor Joachim Löw vrlo vjerovatno nastaviti obnašati ovu funkciju, bez obzira na ispadanje Elfa u grupnoj fazi s Mundijala u Rusiji.

Njemačka je nakon minimalnog poraza u prvom kolu protiv Meksika savladala Švedsku 2:1 i to pogotkom u 95. minuti, a kada su imali sve karte u svojim rukama porazila ih je Južna Koreja u ključnom meču i zavšili su takmičenje na Mundijalu.

Bierhoff je rekao da su svi duboko potreseni, ali da će selektor Löw vrlo vjerovatno ostati na ovoj poziciji i da neće biti puno promjena. On je ugovor s Nogometnim savezom Njemačke produžio u maju ove godine.

"Svi smo duboko razočarani, imali smo sudbinu u svojim rukama. Osjećamo ogromnu frustraciju, veliko razočarenje. Joachim je nedavno potpisao novi ugovor, sada nije vrijeme za individualne analize. Pretpostavljam da će on nastaviti svoj posao, nije bilo dovoljno ovo što smo ponudili, moramo sportski to prihvatiti", rekao je Bierhoff i dodao:

"Nije trebalo biti ovako, premalo smo ponudili. Ipak, vidite i u drugim utakmicama da se favoriti muče. Mnogo šansi smo stvorili na turniru", rekao je na kraju razočarani Bierhoff.

Njemačka će priliku za iskupljenje tražiti već na sljedećem Evropskom prvenstvu koje se igra 2020. godine, a nakon toga i u Kataru 2022. godine gdje će teško ponoviti ovakav neuspjeh. Bez obiza na sve, način na koji nogomet funkcioniše u ovoj državi daje sjajnu podlogu i siguran zalog za budućnost.