Različiti stavovi
15

Njemački mediji: Trener Bayerna i Hasan Salihamidžić nemaju dobar odnos kao prije

K. H.
Hansi Flick (lijevo) i Hasan Salihamidžić (desno) (Foto: EPA-EFE)
Hansi Flick (lijevo) i Hasan Salihamidžić (desno) (Foto: EPA-EFE)
Njemački mediji pišu da odnos trenera Bayerna Hansija Flicka i direktora za sport Hasana Salihamidžića nije harmoničan kao prije, iako pomenuti dvojac još uvijek ima profesionalnu saradnju.
Nedavno je dobro upućeni Bild pisao kako Flick i Salihamidžić imaju različite poglede po pitanju detaljnje izgradnje tima. U prvom redu to se odnosi na transfere jer trener Bavaraca misli da su ekipi potrebni neki novi igrači i "svježa" krv, dok Salihamidžić insistira na drugačijoj strategiji koja uključuje mjere štednje.

Njemački Sport1 danas piše kako Salihamidžić insistira da Flick više radi i koristi nove mlade igrače te da ih podigne na nivo igranja za Bayern, a također navode da u svemu trenutni trener Bayerna ima opravdan strah jer će klub na kraju ove sezone napustiti Karl-Heinz Rummenigge, čovjek koji mu od prvog dana pruža bezuvjetnu podršku.

Također se navodi da su Flick i njegovo osoblje nezadovoljni trenutnim igračkim kadrom i da je ekipa u ovom trenutku slabija nego prošle sezone, no ističu da u svemu Flick ima ogromnu podršku svlačionice i da nijednog trenutka nije izgubio podršku igrača.
Za kraj se navodi da će Flick gotovo izvjesno do kraja ove sezone ostati trener Bayerna, a da se u klubu još uvijek ne razmišlja i ne priča o odlukama koje će se donositi tokom ljeta 2021. godine.