Mjere štednje
6

U Bayernu napeta atmosfera, trener i Salihamidžić imaju različite stavove o transferima

H. H.
Trener Bayerna Hansi Flick i Hasan Salihamidžić nakon poraza protiv Kiela (Foto: WITTERS)
Trener Bayerna Hansi Flick i Hasan Salihamidžić nakon poraza protiv Kiela (Foto: WITTERS)
Bayern ove sezone ne igra ni približno dobro kao prošle kada je gazio sve pred sobom, a Bild u današnjem izdanju donosi priču o treneru Hansiju Flicku i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću koji navodno imaju različite poglede po pitanju daljnje izgradnje tima.
U prvom redu to se odnosi na transfere jer trener Bavaraca misli da su ekipi potrebni neki novi igrači i "svježa" krv, dok Salihamidžić insistira na drugačijoj strategiji koja uključuje mjere štednje.

Čelnici Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (65) i Oliver Kahn (51) podržavaju strategiju sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koji je već u januaru i martu 2020. godine razgovarao s Flickom zbog različitih gledišta o transfer politici.


Kako piše Bild, politika štednje ponovo bi mogla pokrenuti tenzije među njima dvojicom, pogotovo što je već poznato da će David Alaba napustiti klub kao slobodan igrač, a njegovim putem mogao bi i Jerome Boateng.

Bayern će narednog ljeta novac utrošiti na dovođenje stopera, a to bi trebao biti Leipzigov Dayot Upamecano. Mimo toga, bavarski gigant navodno planira realizovati samo transfere igrača koji bi došli kao besplatni ili u maksimalnom iznosu od 10 do 15 miliona eura.

U suprotnom, najavljeno je da će više koristiti mlade igrače iz svog omladinskog pogona.