Majstorija
944

Njegovi golovi su spektakularni: Asensio "načeo" Barcelonu u Madridu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Marco Asensio ne postiže mnogo golova, ali oni golovi koje postiže uglavnom su spektakularni. Upoznao je Barcelonu s tim na Nou Campu, a večeras je "ponovio gradivo" na stadionu Santiago Bernabeu gdje Real vodi rezultatom 1:0.

U uzvratnoj utakmici španskog Superkupa Real Madrid vodi protiv Barcelone rezultatom 1:0 nakon što je Marco Asensio u četvrtoj minuti fenomenalnim udarcem sa preko 25 metara matirao Ter Stegena.

On je i prije tri dana postigao sjajan gol protiv Barcelone na Nou Campu u prvoj utakmici Superkupa u kojoj je Real slavio rezultatom 3:1.

Real je večeras počeo bez suspendovanog Ronalda, Isca, Balea i Casemira, ali opet je poveo 1:0 protiv najvećeg rivala, a Asensio pokazao da uglavnom postiže samo spektakularne golove.

Sličan gol postigao je protiv Seville prošle godine u evropskom Superkupu, zatim protiv Real Sociedada u La Ligi, za mladu selekciju Španije na Euru protiv Makedonije... Sve su to bili njegovi debitantski nastupi u navedenim takmičenjima popraćeni sjajnim golovima.