Ne osjeća zadovoljstvo
30

Nizozemski reprezentativac donio šokantnu odluku i oprostio se od nogometa u 30. godini

D. P.
Propper u duelu protiv Atletica (Foto: EPA-EFE)
Propper u duelu protiv Atletica (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski nogometaš Davy Propper (30) donio je šokantnu odluku da prekine karijeru jer više ne osjeća ništa prema sportu kojim se bavi cijelog svog života.

Propper je do prije nekoliko mjeseci bio nogometaš u engleskoj Premier ligi. Krajem ljeta prešao je u PSV Eindhoven, a bio je i standardni reprezentativac Nizozemske.

Međutim, dok je bio igrač Brightona u Premier ligi, teško mu je palo to što je odvojen od porodice. Sada je poručio da je u potpunosti izgubio motivaciju.

Nadao se da će povratak u Nizozemsku i redove PSV-a vratiti motivaciju i strast prema nogometu, ali to se nažalost nije dogodilo pa je odlučio završiti karijeru, iako mu je tek 30 godina.

"Tokom perioda dok sam bio van Nizozemske, shvatio sam da sam ostao bez užitka u nogometu. Bilo mi je teško posvetiti se disciplini na potrebnom nivou i dopustiti da moj život određuju pretrpani nogometni rasporedi", rekao je Propper u saopćenju.

Nogometaš koji je upisao čak 19 nastupa za reprezentaciju Nizozemske odlučio je posvetiti se porodici i prijateljima za koje nije imao vremena. Nakon pola godine odlučit će čime će se baviti u budućnosti.