Premijer liga na TV-u
0

Ništa od projekta "Derbi kola", nema sponzora

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U sezoni koja je pred nama agencija "Euromedia", koja je prošle godine uz BHT1 pokrenula projekat "Derbi kola", neće prenositi utakmice Premijer lige BiH. To je za naš portal potvrdio direktor agencije Irhad Kovačević.

"Kako sada stvari stoje, od prenosa neće biti ništa. Nije bilo sponzora. Također, nije bilo ni zainteresovanosti klubova", rekao je Kovačević.

Ovdje svakako treba pohvaliti trud ljudi iz pomenute agencije koji su imali namjeru da gledaocima širom BiH omoguće posmatranje najzanimljivijih dvoboja na bh. terenima. Imali su mnogo problema i u prošloj sezoni, tako da ne čudi ovakav rasplet.

Kamere na male ekrane donose veliku istinu o standardu stadiona i posjeta. Je li ovaj projekat pridonio manjku publike i koji je interes klubova?

Jedini logičan argument jeste finansijska zarada, kao i prikrivanje finesa koje se dešavaju tokom samih utakmica. Tu, prije svega, mislimo na domaćinsko suđenje, nekorektno ponašanje igrača, lošu bezbjednost, primitivizam, emotivno pražnjenje, antagonizam između gradova...

Licemjerstvo klubova i sportskih aktera, koji pretenciozno vrše destrukciju, vidljivo je iz njihovog veličanja medija kada im krene loše i kada žele da se oglase i iznesu svoj stav.