Edin Džeko
0

"Ništa još nije odlučeno o mom odlasku iz Wolfsburga"

Totalsport
Edin Džeko u duelu (Foto: AP)
Edin Džeko u duelu (Foto: AP)
Uvjerljivu 3-1 pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj u četvrtak ostvarila je njemačka nogometna reprezentacije protiv izabrane bh. vrste, ali su strijelca naše selekcije Edina Džeku novinari najviše ispitivali o eventualnom odlasku iz Wolfsburga.

Mnogo se klubova spominjalo kao buduće odredište sjajnoga napadača, no do ponedjeljka nitko nije uplatio 40 miliona eura za njegovo dovođenje. Početak sedmice bio je zadnji dan kada su klubovi zainteresovani za usluge tog nogometaša mogli reagovati u toj cijeni. Iz redova osvajača Bundeslige za 2009. godinu nakon toga je poručeno da će cijena samo rasti, pa se ne čini izglednim da će Džeko na ljeto mijenjati adresu.

"To ćemo još vidjeti, ništa još nije odlučeno" sumnjičavo će Džeko o pitanju klupske budućnosti.

Kad je u pitanju meč protiv Njemačke u Frankfurtu, upravo je Džeko postigao jedini i uvodni gol za goste na susretu. Poentirao je na ubacivanje Miralema Pjanića u 15. minuti, s tim da je na putu prema golu lopta okrznula kapitena "elfa" Philippa Lahma.

Lahm se ubrzo "izvinio" lijepim dalekometnim šutom za poravnanje rezultata, dok je pobjedu Nijemcima osigurao golovima s bijele tačke Bastian Schweinsteiger.

Džeko je nahvalio izgled njemačke reprezentacije prognoziravši joj uspjeh na predstojećem SP-u.

"Vjerujem da Njemačka može daleko, skroz do borbe za naslov. Uvijek se dokazujete na velikim takmičenjima, a nadam se da ćete to ponoviti i u Južnoafričkoj Republici. Navijat ću za vas", kazao je Džeko pojasnivši uzroke poraza u prijateljskom susretu u srijedu: "Ostali smo bez daha u drugom poluvremenu. Ne čudi to, već smo tri sedmice na odmoru."