Džeko za Sport Bild
0

"Bijesan sam na Wolfsburg, ne želim igrati u Bundesligi"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Arhiv)
Edin Džeko (Foto: Arhiv)
Za novinsko izdanje Sport Bilda govorio je 24-godišnji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko koji se nikako ne želi stišati po pitanju odlasku iz Wolfsburga.

Možda se moglo naslutiti da se sjajni strijelac pomirio s ostankom u klubu, no nekoliko novih rečenica iz njegovih usta jasno dokazuju da takvo što nije ni blizu istine.

"Bijesan sam na Wolfsburg. Prevarili su me, izigrali i pogazili svoju riječ! Ljut sam i ogorčen zbog toga", rekao je Džeko i nastavio u vrlo sličnom, žestokom tonu. "Ne želim više igrati u Bundesligi. Želim ići dalje. Traži me Bayern? Znam i za njihovu ponudu, ali želim se maknuti odavde."

Džeko je i objasnio zašto je ljut.

"Još prošlog ljeta smo pričali o odlasku u Milan. Bio sam presretan što me tako veliki klub tražio i glavni dužnosnici kluba su mi obećali da ću otići iduće ljeto ako interes bude i dalje postojao. Milan je još dugo vremena bio aktuelan, no tada se pojavio Juventus. Hoću u Juventus, jer tako su mi bili obećali, a sada su me izigrali."

Bh. nogometaš je očigledno bio zahvalan sagovornik jer su riječi samo curile.

"Moj menadžer je primio veliki broj ponuda iz Serie A, Primere i Premiershipa. Jasna je moja želja, namjeravam nastaviti igrati u jednoj od tih liga. Iskreno se nadam da će se stvari riješiti do 31. augusta. Moraju se riješiti", rekao je Džeko.