Lionel Messi
0

"Nisi jedan od najvećih ako nisi osvojio SP"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji svjetski nogometaš iz 2009. godine u izboru France Footballa i FIFA-e, Lionel Messi, u razgovoru za španski dnevnik El Mundo Deportivo objasnio je što mu dedostaje da bi zaslužio epitete koje mu u posljednje vrijeme pripisuju.

Messi je ove sezone zabio 34 gola u svim takmičenjima i najbolji je strijelac u europskim okvirima ispred Waynea Rooneyja koji na kontu ima gol manje.

Proteklog je vikenda u Barceloninoj gostujućoj pobjedi nad Zaragozom (4-2 pobjeda Barcelone) u sklopu Primere Messi zabio svoj drugi hat-trick u dva posljednja kola i tako došao do brojke od 11 postignutih golova u pet posljednjih utakmica.

Nakon dvoboja predsjednik sportskog društva Barcelone Joan Laporta nazvao ga je “najvećim u historiji nogometa, odmah uz bok Maradoni i Cruyffu”, a česte su usporedbe i s Peleom.

"Da bi postao legenda, istinski velikan, moraš osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ja imam tek 22 godine, sve mi se događa jako brzo i moram ostati smiren", rekao je Messi, koji je potom komentirao i usporedbu sa sunarodnjakom Maradonom i Brazilcem Peleom:

"Nemam namjeru uvrijediti nikoga, ali ja samo želim igrati nogomet, igrati ga na svoj način."

Do naslova svjetskog prveka Messi će “gauče” pokušati odvesti već u Južnoafričkoj Republici, a takav bi rezultat zatvorio usta svim kritičarima koji ga optužuju da za reprezentaciju ne pruža ni približno dobre igre kao za svoj klub.