Ronaldinho
0

"Nisam kritikovao igru Milana"

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Milanov brazilski nogometni as Ronaldinho demantovao je napise u talijanskoj La Gazzetti dello Sport prema kojima je kritikovao igru svog kluba u porazu od Juventusa (2-1).

"U pravilu ne volim pričati za medije poslije utakmica u kojima sam igrao, a posebno to ne činim u kojima nisam bio na terenu", kazao je Ronaldinho za Sky Italia, a na direktan upit jesu li njegove optužbe u Gazzetti tačne odgovorio:

"Ne. U tome nema istine. U Milanu sam već tri godine, ljudi me poznaju i znaju da ne donosim sudove o trenerovoj taktici i spremnosti saigrača. U onome što se može pročitati nema nikakve istine."

Podsjetimo, Ronaldinho u porazu od "stare dame" nije nastupio, a nakon dvoboja je navodno izjavio:

"Milan igra potpuno pogrešno. Kako smo igrali protiv Juventusa je zapravo primjer kako - ne smijemo igrati. Ibrahimović je sam u napadu. Usamljen je i s takvom igrom ne možemo stvoriti nikakav pritisak na suparnika."

O sutrašnjoj (srijeda) utakmici, srazu s Real Madridom u Ligi prvaka, stari/novi brazilski reprezentativac je kazao:

"Pred važnom smo utakmicom, a ja u njoj želim igrati kako bih pomogao ekipi. U prvoj utakmici koju smo igrali protiv njih omela su nas dva rano postignuta pogotka (završilo je 2-0 golovima Ronalda i özila, op.a.), a sada se moramo koncentrirati na ono što nam je trener rekao i uzeti tri boda."