Ronaldinho
0

"Maknite me s transfer-liste, ostajem u Milanu"

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Brazilski 30-godišnji nogometaš Ronaldinho sve je rjeđe u planovima za prvu ekipu trenera Milana Massimilana Allegrija, pa ne čudi da se u posljednje vrijeme mnogo pričalo o mogućem odlasku iz kluba ovog nekada najboljeg svjetskog nogometaša.

Nije Ronaldinho igrao niti u derbiju za vikend kada je Milan pogotkom Zlatana Ibrahimovića pobijedio gradskog rivala Inter s 1-0. Sjedio je tokom cijele utakmice na klupi Milana, što je nova utakmica za Brazilca u kojoj je bio samo statist. Ove je sezone Ronaldinho skupio sedam nastupa u Seriji A.

"Nije lijepo sjediti na klupi, pogotovo u jednoj tako velikoj utakmici, ali ja vas molim da me maknete s transfer-liste jer sigurno nikamo ne odlazim iz Milana", izjavio je za La Gazzettu dello Sport 30-godišnji nogometaš, uz nastavak:

"Pogledam na tabelu i odmah sam mirniji. Svi smo ovdje u službi toga da Milan bude prvak, pa tako i ja. Ne želim sipati bijes, jer sam uvjeren da će mi Milan u budućnosti omogućiti da igram Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu."