De Gea objasnio
0

"Nisam krao krofnu, išao sam po novčanik"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Golman Manchester Uniteda David de Gea (20) pokušao je u razgovoru za španski radio Cadena COPE objasniti ''slučaj krofna''.

Mladić koji je ljetos stigao na Old Trafford iz madridskog Atletica uhvaćen je, podsjetimo, prije nekoliko dana uz još dvojicu Španaca kako iz supermarketa Tesco u Manchesteru izlazi s krofnama koje nije platio. Zaštitari su ga odveli u posebnu prostotiju za ispitivanje, a nakon nekog je vremena pušten bez intervencije policije.

Nogometaš, dakako, tvrdi da je u pitanju bio nesporazum.

"Riječ je o nevažnoj anegdoti. Na kraju su nam se izvinuli", rekao je De Gea i detaljnije objasnio anegdotu.

"Bio sam u prodavnici s rođakom i prijateljem iz Španije. Uzeli smo krofne i još neke stvari i tek sam tada shvatio da nemam novčanik. Krenuo sam u automobil po njega, ali zaštitari su mislili da odlazim iz prodavnice bez namjere da platim. Pokušao sam im objasniti, ali moj engleski još uvijek nije dovoljno dobar. Konačno su doveli jednu djevojku iz Španije koja je riješila nesporazum, tako da su nam se na kraju izvinuli", objasnio je golman ''crvenih đavola''.

Ostaje tek nejasno zašto je De Gea morao ići po novčanik sa svim stvarima u rukama kad ih je mogao ostaviti kod prijatelja u marketu...