Nakon kikseva mladog golmana
0

Ferguson De Gei: Dobrodošao u Englesku

Totalsport
David De Gea
David De Gea
David De Gea, 20-godišnji golman Manchester Uniteda koji je ljetos stigao u taj klub iz madridskog Atletica, nije baš impresivno započeo svoj mandat u slavnom engleskom klubu.

Španski golman, za kojeg je Manchester United platio više od 18 miliona funti odštete, bio je suočen s lavinom kritika već nakon utakmice Community Shielda protiv Manchester Cityja, u kojoj je bio krivac za oba Cityjeva gola. Na njegovu sreću, United je tada zaostatak 0-2 iz prvog dijela okrenuo u svoju konačnu pobjedu 3-2.

"Crveni vragovi" su u nedjelju započeli odbranu naslova prvaka Engleske gostovanjem na Hawthornsu protiv West Bromwich Albiona. United je slavio s 2-1, ali navijače kluba s Old Trafforda brine nova vrlo loša reakcija De Gee. Naime, njegova pogreška vratila je domaćina u igru. Igrala se 37. minuta kada je iskosa s lijeve strane šesnaesterca prema golu Manchester Uniteda pucao Shane Long. Izgledalo je da će to biti lak posao za De Geu jer udarac nije bio snažan, ali novopečeni golman prvaka propustio je loptu ispod ruke.

"U poluvremenu sam De Gei rekao: 'Dobrodošao u engleski nogomet'. David je trebao bolje reagirati kod primljenog gola. Možda mu je ponestalo koncentracije", komentirao je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je svog čuvara mreže ipak uzeo u zaštitu.

"To je za njega dobro iskustvo. Ukoliko me sjećanje ne vara, dolazak iz europskog nogometa na Otok je proces učenja za golmane. Prva utakmica Petera Schmeichela u našem klubu dogodila se jedne 'mokre' srijede navečer protiv Wimbledona. Schmecihel je imao težak debi. Nakon toga je u sljedećoj utakmici primio smiješan gol protiv Leedsa. Svejedno je postao jedan od najboljih vratara u historiji našeg kluba, po mom mišljenju", kazao je škotski stručnjak.

"De Gea ima tek 20 godina i mora još puno raditi kako bi napredovao", zaključio je Sir Alex.