Službeno
0

De Gea u Manchester Unitedu do 2016. godine

Totalsport
David de Gea
David de Gea
Golman španske U21 nogometne reprezentacije David De Gea (20) novo je pojačanje Manchester Uniteda, i službeno je potvrdio aktuelni engleski prvak.

Nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda De Gea je potpisao petogodišnji ugovor, a iako finansijski uvjeti transfera zasad nisu službeno poznati, engleski mediji procjenjuju da je United Atletico Madridu platio odštetu u visini 18 miliona funti.

"Jako sam ponosan i jedva čekam da počnem ovdje igrati. Kada klub veličine Manchester Uniteda pokaže interes za vas i potpiše vas, očito da vas to jako raszveseli i usreći. Privilegija je biti dio ovakvog kluba i odlučan sam u namjeri da dam sve od sebe i pokažem što znam", rekao je između ostalog De Gea za klupsku web-stranicu.

Menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson vjeruje da će De Gea dostojno zamijeniti legendarnog Edwina van der Sara, koji se s krajem prošle sezone završio karijeru. Španski golman će biti treće ovoljetno pojačanje kluba s Old Trafforda nakon Blackburnovog Phila Jonesa i Astov Villina krila Ashleyja Younga.