Gareth Bale
0

"Nisam ja ni blizu Messija i Cristiana Ronalda"

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AP)
Gareth Bale (Foto: AP)
Santiago Bernabeu će 5. aprila biti domaćin prvoj četvrtfinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka u kojoj će se sastati madridski Real i londonski Tottenham.

Kako trenutno stvari stoje vrlo vjerovatno u Madridu neće zaigrati Gareth Bale, jedan od najvećih aduta Harryja Redknappa u londonskom sastavu. Dotični Velšanin zbog povrede tetive koljena nije odigrao ni prošlosedmični reprezentativni meč protiv Engleske.

U Marci je, pak, velški nogometaš gostovao i pritom odbio govoriti o sebi kao trenutnoj nogometnoj veličini, iako je činjenica da se većina najjačih evropskih klubova u ovom momentu zanima za njega.

"Lijepo je slušati velike pohvale koje se u posljednje vrijeme redaju, no moje je mišljenje da sam daleko od svijeta u kojem su naprimjer Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Ja sam mlad igrač i još uvijek učim, a oni su u tom pogledu nekoliko, zapravo dosta koraka ispred mene", rekao je Bale i nastavio:

"Kada bih rekao za sebe da sam nogometna zvijezda onda ne bih bio iskren prema sebi. Istina je da sam mentalno i fizički napredovao, ali ima još mnogo prostora i rada kojeg moram obaviti."