Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne bih nista da umanjim sve sto je postigao u svojoj bogatoj karijeri,ali porediti danasnji fudbal sa onim u njegovo doba je smijesno.Tesko bi taj pele mogao sve to postici danas.
koji kompleksas....strasno
naravno, i za mene je MARADONA kralj fudbala!
dok si ti igrao nije bilo koljaca poput pepea i slicnih i igrao se drugaciji nogomet. hajde stari bolje reklamiraj vijagru.. idi u muzej !!
@ hahaha za mene je npr najbolji ikada maradona jer je sam vukao argentinu do pobjede na SP,vukao je sam napoli do 2 titule prvaka italije,ali reci za pelea da nema pojma je bogohuljenje
Vidi se da je Pele odigrao samo 2 prvenstva, i ni na jednom od ta dva nije bio predvodnik Brazila ili čak najbolji strijelac prvenstva. Pitate se zašto? Odogovor je lahak: PELE JE TADA MORAO IGRATI PROTIV IGRAČA KOJI DOLAZE IZ DRUGIH ZEMALJA. BILE SU TU DRUGE TAKTIKE, FORMACIJE I ODBRANE, PA TAJ ISTI PELE JE MOGAO SAMO DA SE ŠETA TUDA I GLEDATI KUD SUNCE HODA, JER KAD MU ITALIJA SPUCA KATANAČO, ĐAVOLA JE MOGAO POGODITI! LAHKO BI I MENI BILO 50-ih, 60-ih i 70-ih ŠAMARATI ODBRANE BRAZILSKIH KLUBOVA I \"ZABITI\" TIH 1000 GOLOVA (KO IH MU JE SAMO ZAPISIVAO DA MI JE ZNATI) JER JUŽNOAMERIKANCI NISU PUNO VODILI RAČUNA NA ODBRANU!
koji ste vas dvojica levati... 1958. Just Fontaine (Francuska) najbolji stijelac prvenstva sa 13 pogodaka 1962. Dražen Jerković, Leonel Sánchez, Garrincha (Brazil), Vavá (Brazil), Valentin Ivanov i Flórián Albert najbolji srijelci prvenstva sa po 5 golova, Garrincha predvodio Brazil 1970. Ger Müller najbolji strijelac prvenstva sa 10 golova, Jarzinho najbolji strijelac Brazila sa 7 golova (Pele 4 gola) Od 4 prvenstva (1958, 1962, 1966 i 1970) Pele je samo igrao prvenstva 1958. i 1970. jer u ostala 2 prvenstva (62. i 66.) i nije odigrao zajedno 1-2 utakmice. 1962. godine Brazil je osvojio prvenstvo bez Pelea koji je napustio teren u prvoj utakmici i nije više igrao na tom prvenstvu. Garrincha se je pokazao kao prava igračina tada. 1966. godine Pele je u prve dvije utakmice vidio da Brazil ne može ništa na SP-u i \"povrijeđen\" je u trećoj utakmici nakon koje su očekivano i ispali..
@hahaha da si se ti tu malo bolje informisao znao bi da je pele na tom svjetskom prvenstvu 1958 imao 17 godina i da je u finalu zabio 2 gola u pobjedi brazila protiv svedske od 5:2,1962 godine u cileu je u prvoj utakmici dobio udarac i vise nije mogao igrati do kraja,1966 u engleskoj nisu napravili nista,sta vise obrukali su se,a 1970 ponovo svjetski prvaci sa po mnogima (a oko toga su se slozili svi najbolji strucnjaci i onda i sada) najboljom ekipom ikada koja je igrala fudbal. 1 Félix • 2 Brito • 3 Piazza • 4 Carlos Alberto • 5 Clodoaldo • 6 Marco Antônio • 7 Jairzinho • 8 Gérson • 9 Tostão • 10 Pelé • 11 Rivelino • 12 Ado • 13 Roberto • 14 Baldocchi • 15 Fontana • 16 Everaldo • 17 Joel • 18 Paulo César • 19 Edu • 20 Dario • 21 Zé Maria • 22 Leão • izbornik: Zagallo
@ Hahahaah Sto ti ne procitas malo nego moras lagati levatu On 19 June 1958 Pelé became the youngest player to play in a World Cup final match at 17 years and 249 days. He scored two goals in the final as Brazil beat Sweden 5–2. His first goal, a lob over a defender followed by a precise volley shot, was selected as one of the best goals in the history of the World Cup. Samo lazete i govorite kako je moglo biti niko da pruzi valjan argument
Da Pele danas igra, davno bi mu neki Pepe...itd. završio karijeru. Ne bi ga bilo na mapi.
@Ja Kakva titula sa 17 godina. da se malo bolje informišeš vidio bi da pele na tom sp-u nije odigrao jednu cijelu utakmicu. došao je samo da gleda i da uči. i ako je takva igračina bio, zašto nije zabio najviše golova na sp-ima, e nije mogao, jer su igrale druge države i bolje odbrane, jer je tada u brazilu i bentner mogao zabiti gol. Najveći brazilac za mene je Ronaldo! a da pele danas igra fudbal, vidio bi ti kome bi on mogao zabiti!
@ Hahaha Gdje je Messi bio na svijetskom. Valjda mu falili Xavi i Iniesta. On je dosad bio uspjesan samo sa njima. Sa reprezentacijom je druga prica. Dok je Pele (procitaj to gore) sa 17 godina vec bio medju pobjednicima. O maradoni da ne pricam lik se druzio sa mafijasima i lagano Seks,droga,alkohol. Mozete vi pricati sta je bilo i kako je moglo biti. Ali se na kraju gledaju Titule. Zato je Real dobio nagradu klub stoljeca. Malo. Cuj, Pele da sjedi na klupi. Poklopite se vise.
koji si ti glupan pele. lahko ti je bilo igrati tada kada odbrana nije bila ni blizu današnjoj. MARADONA je za tebe izmislio fudbal. osvajao je titule sa Napolijem, koji se je borio protiv takvih italijanskih odbrana, gdje bi ti mogao samo sjediti na klupi. onda Messi, kako se čovjek bori protiv Reala... bolan sjedi i liječi se od tih kompleksa maloumniče jedan!
Hej maloumnici zacepite. Kadje Pele igrao najbolji se Nogomet igrao u Brazilu bas zato sto nisu svi iz brazila bjezali u evropu. Koliko se sjecam Santos je redovno pobjedjivao sve Evropske ekipe i imao je jedan od najjacih sastava svih vremena. Messi i Maradona ga mogu dudlati sto nisu iskoristili prilike kad su ih imali. Messi ce ga mozda po klupskim uspjesima prestici, ali po Drzavnim mu ne moze ni primirisati. Poklopite se svi. Prvo malo procitajte istoriju jedniog covjeka koji je u Brazilu proglasen nacionalnim blagom.
aferim bratee
daj majke ti pele ne dipr...
vise strasan nego igrac..hehe