Miroslav Ćiro Blažević
0

"Niko me nije zvao iz UEFA-e zbog namještanja"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Prema pisanju hrvatskog Nacionala, bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević našao se na meti UEFA-e u okviru istrage o najvećoj otkrivenoj kladioničarskoj aferi.

"Sine, ništa od toga nije tačno. Niti me je ko zvao iz UEFA-e niti najavio da će me išta pitati", rekao je Ćiro za Jutarnji list.

Kontakt sa bivšim selektorom "zmajeva" koji se priprema na odlazak u Kinu gdje će voditi klub FC Shanghai Shenhsua potvrdili su iz Nyona.

"U nastavku istrage koje provode njemačke pravosudne vlasti u Bochumu UEFA je kontaktirala gospodina Blaževića, koji je ponudio otkriti željene informacije. U ovom trenutku ne možemo otkriti nijedan detalj vezan uz mečeve i uključene pojedince", rekao je visoki dužnosnik UEFA-e.

Velika afera oko namještanja utakmica otvorena je krajem godine u Njemačkoj, a istragom je obuhvaćeno oko 200 utakmica koje su se igrale u devet zemalja. Istražitelji smatraju da se među sumnjivim utakmicama nalaze i tri utakmice Lige prvaka i 12 utakmica Evropske lige.