Sporna utakmica BiH - Turska
0

Ćiro Blažević išao na saslušanje kod UEFA-e

Sarajevo-x.com
Nakon burne reakcije i negiranja povezanosti sa velikom kladioničarskom aferom, te negiranja kontakata sa čelnicima UEFA-e, dan prije odlaska u Kinu, Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor bh. fudbalske reprezentacije od UEFA-e je pozvan u austrijski Graz, gdje je saslušan u vezi sa namještanjem utakmica.

"Ništa strašno, razgovorao sam s tri gospodina. Ni u jednom trenutku nisam stekao dojam da me terete za nešto ozbiljno ili da postoji neka sumnja. Uostalom, ja sam najbolje znam da me niko ni za što i ne može kriviti", rekao je Blažević, prenosi Jutarnji list.

Navodno je predmet rasprave bio snimak telefonskog razgovora iz Njemačke u kojem neidentificirani ljudi planiraju nemoralnu ponudu za Blaževića. Ona se trebala dogoditi uoči utakmice kvalifikacije između naše reprezentacije i Turske u Zenici, a Ćiro je trebao zaraditi pola miliona eura.

Pripadnici kladioničarske mafije Blaževića su htjeli uvjeriti kako je utakmica već prodana, a da su kupljeni kapiten Emir i Spahić i golman Nemanja Supić.