Izvinjenje navijačima
127

Nikad iskreniji Lukaku nesretan u Chelseaju: Nisam zadovoljan, jednog dana se vraćam u Inter

K. H.
Romelu Lukaku (Foto: EPA-EFE)
Romelu Lukaku (Foto: EPA-EFE)
Napadač Chelseaja Romelu Lukaku prvi put nakon odlaska iz Intera otvorio je dušu i priznao da mu je teško zbog svega te da se jednog dana želi opet vratiti u dres ovog tima.

Lukaku je u razgovoru za Sky Sports rekao da trenutno nije zadovoljan situacijom u Chelseaju, ali da će sigurno ostati profesionalac, kao što je to uvijek u karijeri bio.

"Fizički sam dobro, ali da budem iskren, nisam zadovoljan situacijom u Chelseaju. Menadžer Tuchel je izabrao drugačiji sistem, ali ja ne odustajem i naravno da ću ostati profesionalac. Nisam zadovoljan trenutnom situacijom, ali opet kažem da ću ostati profesionalac i da neću odustati", rekao je Lukaku pa nastavio:

"Mislim da sve ono što se desilo prošlog ljeta nije trebalo da se desi na onaj način. Pod tim mislim na način na koji sam napustio Inter, a najviše zbog odnosa koji sam imao s navijačima. To mi smeta jer nije bilo pravo vrijeme za odlazak."

Lukaku kaže kako je sada pravo vrijeme da podijeli svoja osjećanja.

"Sada je pravo vrijeme da podijelim svoja osjećanja. Uvijek sam govorio da mi je Inter u srcu i znam da ću se jednog dana vratiti u taj klub. Zaljubljen sam u Italiju i svim srcem želim da se vratim u taj klub jednog dana, ali ne na zalasku karijere, već kada budem na vrhunskom nivou kako bi zajedno mogli osvojiti još više trofeja. Tražim izvinjenje od navijača Intera jer ću uvijek pamtiti ono što su uradili za mene i moju porodicu", dodao je Lukaku.

U ovoj sezoni Lukaku je za Chelsea odigrao 18 mečeva, a postigao je sedam pogodaka te dodao dvije asistencije.