Slijedi im važna godina
60

Nijemci traže selektora, nudi se i legendarni Felix Magath: Znam šta je ovom timu trenutno potrebno

K. H.
Felix Magath
Felix Magath
Proslavljeni njemački nogometni trener Felix Magath izjavio je da bi volio sjesti na klupu Njemačke i voditi ovu selekciju na Evropskom prvenstvu u kojem će naredne sezone biti domaćin.

Nijemci su, nakon otkaza koji je Hansi Flick dobio poslije poraza od Japana, bez selektora, a razlog nije samo spomenuti rezultat već kriza koja traje znatno duže. Magath smatra da bi on mogao biti pravi čovjek za tu poziciju.

"Mi bi hitno trebali pronaći rješenje i nekoga ko će ponovo okupiti ovaj rastrzani tim, koji više nije u stanju da dostigne svoj puni potencijal", rekao je Magath pa nastavio:

"U nekoliko situacija sam doveo ekipe od dna do sredine tabele, a neke čak i do vrha Bundeslige. Mislim da je to ono što je u ovom trenutku potrebno Njemačkoj."

Ipak, njemački mediji pišu da je trenutno prvi favorit za mjesto selektora bivši trener Leipziga i Bayerna Julian Nagelsmann.

Dodaju za kraj kako se imenovanje novog selektora očekuje do kraja septembra, jer Njemačku u oktobru očekuju prijateljski mečevi sa Meksikom i SAD-om.