Ralf Rangnick
0

Nijemac preuzima Manchester United i potpisuje ugovor na samo šest mjeseci

D. P.
Rangnick napušta Lokomotiv iz Moskve (Foto: EPA-EFE)
Rangnick napušta Lokomotiv iz Moskve (Foto: EPA-EFE)
Brojni britanski mediji prenijeli su da je postignut dogovor između Manchester Uniteda i Ralfa Rangnicka oko preuzimanja klupe posrnulog svjetskog nogometnog giganta.

Ugledni mediji poput The Athletica ekskluzivno su prenijeli da će njemački stručnjak Ralf Rangnick biti novi menadžer Manchester Uniteda nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz proteklog vikenda.

Rangnick je danas postigao dogovor s čelnicima kluba, a otkriveni su i pojedini detalji ugovora. Naime, Nijemac će potpisati saradnju na šest mjeseci, a ukoliko se pokaže kao dobro rješenje, ostat će konsultant u klubu naredne dvije godine.

Nijemac je trenutno zaposlen u Lokomotivu iz Moskve gdje obavlja funkciju čovjeka zaduženog za razvoj nogometa. Mediji u Britaniji prenose da je u ovim trenucima blizu dogovora s Moskovljanima oko odlaska iz kluba.

Rangnicka često nazivaju ocem modernog nogometa u Njemačkoj. Vodio je brojne klubove poput Stutgarta, Hoffenheima, Schalkea i Hannovera, a na klupi Leipziga kreirao je veliki progres ove mlade ekipe.