Iker Casillas
0

"Nije kriv Pellegrini, nas treba kriviti"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman nogometaša Real Madrida Iker Casillas javno je zamolio navijače ''kraljevskog kluba'' za oprost, nakon što je njegova ekipa šestu sezonu zaredom eliminirala već u osmini finala Lige prvaka

Bolji od Reala u dvije utakmice osmine finala bio je Lyon, koji je na svom Gerlandu slavio pobjedu 1-0, a u uzvratu je zahvaljujućči pogotku bh. reprezentativca Miralema Pjanića izvukao povoljnih 1-1 i prošao u četvrtfinale.

"Želio bih se izviniti našim navijačima, ali im i poručiti da mi nikada nećemo odustati. Želimo osvojiti naslov prvaka Španije, i za nas i za njih", kaže Casillas.

Navijačima Reala je ovaj neuspjeh posebno bolan, jer se finale Lige prvaka ove sezone igra u Madridu. ''Pedra'' su pronašli u čileanskom treneru Manuelu Pellegriniju, koji je uoči ove sezone stigao iz Villarreala i preuzeo vođenje madridskog giganta.

"Najlakše je uperiti prst krivice prema treneru, ali nije on kriv. Ako nekoga treba kriviti, onda smo to mi, igrači. Čini mi se da je ekipa upala u neku letargiju nakon ovog neuspjeha. Svi smo razočarani, igrači, stručno vodstvo, navijači…Najlakše je dignuti ruke od svega, ali moramo se pokrenuti i pokušati osvojiti naslov prvaka Španije", zaključio je Casillas.