Nogomet
132

Nigerijski napadač Ideye: BiH nema previše kvaliteta, to nam daje samopouzdanje

Klix.ba
Brown Ideye
Brown Ideye
Napadač kijevskog Dynama, Nigerijac Brown Ideye tvrdi da ne sumnja da će se naći među 23 igrača Nigerije koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Upravo je Nigerija jedan od protivnika u grupi naše reprezentacije u Brazilu

Iako Ideye nije u kombinaciji za prijateljski meč sa Meksikom u martu, on je uvjeren kako će se naći na konačnom spisku igrača nigerijskog selektora Stephena Keshija za Brazil.

Ipak, mediji pišu kako bi se Keshi radije mogao odlučiti za napadača Stoke Cityja Petera Odemwingieja koji nije igrao za Nigeriju od 29. februara 2012.

"Nisam zabrinut, jer ćemo svi morati dati sve od sebe da uvjerimo selektora da zaslužujemo poziv", rekao je Ideye za portal SuperSport.

Potom se osvrnuo na grupu u kojoj su osim Nigerije i BiH, još Argentina i Iran.

"Argentina je veoma jaka, ali nisam bio razočaran kada smo ih dobili u grupi. Bilo je jasno da ćemo morati imati i jakog protivnika i nije mi mrsko što je to Argentina", kazao je on.

Dodaje kako je sa klupe posmatrao meč na SP-u 2010. kada je Argentina pobijedila Nigeriju 1:0.

"Trebali smo dobiti tu utakmicu, ali nismo iskoristili svoje šanse", kazao je Ideye.

Naveo je i kako je prijatelj sa jednim od reprezentativaca BiH, kojeg nije želio imenovati.

"On mi je rekao da se u BiH pribojavaju Nigerije i Argentine. Smatram da osim njega i Edina Džeke u reprezentaciji BiH ima vrlo malo kvaliteta, tako da bismo trebali imati samopouzdanja. Iran nam nije previše poznat, ali trebali bismo im pokazati poštovanje", zaključio je Ideye.