Afrički kup nacija u JAR-u
0

Nigerija izbacila Drogbu i društvo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Obale Slonovače, po imenima vjerojatno prvi favoriti takmičenja, ispali su u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija koji se održava u Južnoafričkoj Republici. Bolja je s 2-1 bila Nigerija.

Svim silama su Didier Drogba i društvo posljednjih godina pokušavali doći na afrički tron. Dva su puta zapinjali na zadnjoj prepreci, uključujući i prošlu godinu, a sada su se napokon činili spremnima za trofej. No, još su jednom Drogba, Kalou, Gervinho, braća Toure, Eboue i ostali razočarali svoje navijače.

Nigerija je u Rustenburgu povela u 43. minuti sjajnim pogotkom Emmanuela Emenikea s 30-ak metara. U petoj minuti nastavka su igrači iz Obale Slonovače izjednačili nakon što je Drogba iz slobodnog udarca pronašao veznjaka Newcastlea Cheicka Tiotea koji je glavom pospremio loptu u mrežu. Ipak, veliko slavlje Nigeriji donio je u 78. minuti Sunday Mba.

Dvostruki pobjednici ovog takmičenja igrat će u polufinalu protiv Malija koji je u subotu boljim izvođenjem penala izbacio domaćina Južnu Afriku. U drugom polufinalu Gana čeka boljeg iz okršaja Burkine Faso i Toga.

Afrički kup nacija, četvrtfinale:

Nigerija - Obala Bjelokosti 2-1 (Emenike 43, Mba 78 / Tiote 50)