10. kolo PL BiH
2.4k

Nezaustavljivo Sarajevo u fantastičnom derbiju u Mostaru slavilo protiv Zrinjskog

F. Z.
Sarajevo savladalo Zrinjski (Foto: FK Sarajevo)
Zrinjski - Sarajevo (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo gostovao je danas u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod mostarskog Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom, a susret je završen pobjedom gostiju rezultatom 3:2.
Domaćin je do vodstva došao u četvrtoj minuti susreta. Miličević je skrivio jedanaesterac, a Bilbija je panenkom prevario Kovačevića i donio prednost domaćim.

Radost Plemića nije dugo trajala. Rahmanović je iskoristio neodlučnost u odbrani domaćih, ukrao je loptu i centrirao za Handžića koji u 17. minuti donosi izjednačenje Bordo timu.

Sarajevo ponovo prijeti u 29. minuti susreta. Dobru su akciju odigrali igrači ekipe s Koševa, a udarac Tine Sven Sušića s vrha šesnaesterca otišao je pored stative gola Brkića.

Do odlaska na odmor nešto više od igre imali su igrači Bordo tima. U finišu prvog poluvremena prijetio je Rahmanović, ali je Brkić uspio zaustaviti njegov pokušaj. Rezultat se nije mijenjao do odlaska na odmor.

Bordo tim je već u drugoj minuti drugog poluvremena došao do vodstva. Nakon kornera Pejovića šutirao je Tatar, a Sadiku je poslao loptu u mrežu Brkića.

Prijetio je Zrinjski u 62. minuti susreta, ali je Kovačević intervenisao u posljednji trenutak ispred Bilbije. Zrinjski je izjednačio u 70. minuti susreta. Todorović je vratio loptu za Bilbiju, a nogometaš Plemića postiže svoj drugi pogodak danas.

Sarajevo je do novog vodstva došlo u 83. minuti susreta. Hebibović se nakon centaršuta Ahmetovića sjajno snašao u šesnaestercu i matirao je nemoćnog Brkića. Kombinacija rezervista Sarajeva na kraju se pokazala kao odlučujuća u ovom susretu.

Već u narednom napadu dvije sjajne šanse. Prvo je Bilbija pogodio stativu, a onda je na drugoj strani nakon dodavanja Tatara stopostotnu šansu promašio Ahmetović. U 90. minuti susreta Miličević je sjajno intervenisao i izbacio je loptu s gol-linije. Ostalo je do kraja 3:2 za Sarajevo.

Zrinjski - Sarajevo 2:3 (Bilbija 4-pen, 69/Handžić 17, Sadiku 47-ag, Hebibović 83)

Tabela: