23. kolo
87

Nezaustavljiva Sloga briljira, rutinski je pobijedila Tuzla City i nastavila pohod ka Evropi

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sloga Meridian je sjajno otvorila završni dio sezone i u 23. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine je pobijedila Tuzla City rezultatom 3:1.

Sloga je na stadionu u Modriči zasluženo osvojila tri boda. Dobojlije su bili bolji protivnik tokom čitavog susreta i na krilima sjajnog Vidića su upisali 12. pobjedu ove sezone i potvrdili da su veoma ozbiljan kandidat za igranje kvalifikacija za Konferencijsku ligu naredne sezone.

Vidić je doveo Slogu u vodstvo u 12. minuti. Veselinović je sjajno pobjegao odbrani Tuzlaka, ušao u peterac i odigrao povratni pas za Vidića koji je rutinski matirao Lolića za 1:0.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Vidić je stigao do svog 16. pogotka u prvenstvu i 18. u sezoni.

Šukilović je vratio loptu Loliću koji je nije uštopao, a Vidić je sjajno pratio akciju i postigao najlakši gol ove sezone na prazan gol za velikih 2:0.

I u drugom poluvremenu Sloga je nastavila sa sjajnom igrom, a u 55. minuti je i definitivno riješila pitanje pobjednika.

Veselinović je izveo korner, Lolić je odbranio Vidićev šut glavom, no lopta je stigla do Grabeža koji je posprema u mrežu za 3:0.

Sve što je City uspio uraditi do kraja utakmice je postići počasni pogodak u 79. minuti kada je Hadžić postigao eurogol sa 15 metara iskosa sa lijeve strane za konačnih 3:1 i 12. poraz tuzlanske ekipe ove sezone koja je na taj način ostala u grčevitoj borbi za opstanak.

Danas se igraju još dva susreta 23. kola. Zrinjski će u 16 sati dočekati Željezničar, dok će u 20:45 sati svoj susret na Koševu početi Sarajevo i GOŠK. Direktan televizijski prijenos oba susreta je osiguran na Arena Sportu, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Sloga Meridian - Tuzla City 3:1 (Vidić 12', 45', Grabež 55' - Hadžić 79')

Tabela: