La Liga
302

Nezapamćena kriza trese Real Madrid: Villarreal slavio na Santiago Bernabeu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Florentino Perez večeras će opet držati sudbinu Real Madrida u svojim rukama, a nakon poraza Kraljevskog kluba od Villarreala rezultatom 1:0 na Santiago Bernabeu u susretu 19. kola španske La Lige sudbina trenera Zinedinea Zidanea visi o koncu.

Real Madrid je svojim navijačima priuštio još jedno veliko razočaranje. Jalovi napadi, veliki broj propuštenih prilika i realizacija koja ne liči na aktuelnog prvaka Evrope doveli su klub u situaciju da nakon 18 odigranih utakmica zaostaju 16 bodova za Barcelonom, a pojačanja i svježe krivi koja je prijetko potrebna, još uvijek nema na vidiku.

Kraljevski klub propustio je veliki broj prilika u meču protiv Villarreala, a kada su svi očekivali potpunu ofanzivu i napad prema golu gostiju kako bi loš dan makar bio zaboravljen s tri osvojena boda, uslijedio je kontranapad Žute podmornice i sjajan pogodak koji Fornals postiže u 87. minuti za veliku pobjedu.

Santiago Bernabeu zvižducima je ispratio svoje igrače, a zanimljivo, ovo je prva pobjeda Villarreala u historiji na gostovanju kod Real Madrida.

Nakon 18 odigranih utakmica Real Madrid ima 32 osvojena boda i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli, čak sedam bodova manje od drugoplasiranog gradskog rivala Atletica i čak 16 bodova manje od najvećeg rivala Barcelone koja sutra igra protiv Real Sociedada na gostujućem terenu.

Tabela: