Izrazio nezadovoljstvo
17

Nezadovoljni Fabregas: Nisam došao u Barcu sjediti na klupi

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: Arhiv/AFP)
Cesc Fabregas (Foto: Arhiv/AFP)
Cesc Fabregas javno je izrazio svoje nezadovoljstvo statusom u ekipi Barcelone i poručio: "Nisam ovdje došao sjediti na klupi".

Prije nekoliko dana je najveća zvijezda Real Madrida, Portugalac Cristiano Ronaldo, poručio kako nije sretan u svom klubu. Naveo je profesionalne, a ne lične razloge. Niko ne zna zbog čega je Ronaldo nesretan, Portugalac je tek napomenuo kako ta priča nema veze s novcem.

U želji da valjda bocne najvećeg rivala, tajnik Barcelone Toni Freixa je imao potrebu naglasiti "kako su u njegovom klubu svi igrači sretni". Da to ipak nije tako, potvrđuje Fabregasov slučaj.

"Velika zamjena, to u nogometu ne postoji. Ja vam čak ne bih znao reći šta to znači velika zamjena. Svojim saigračima nikada neću pokazati kako se osjećam, pred njima ću uvijek biti sretnog izraza lica. Ako moram imati nesretno lice, onda će to biti samo kod moje kuće", rekao je Fabregas koji smatra da ne igra dovoljno.

"Kada sam dolazio u Barcelonu, rekao sam da dolazim u najveći klub na svijetu. Međutim, nisam ovdje došao sjediti na klupi. Trener zna šta mu mogu ponuditi na terenu", dodao je vezni igrač katalonskog giganta, a onda i sam podvukao koji je njegov najveći problem.

"Za tri pozicije koje mogu pokriti u timu takmičim se s trojicom najboljih nogometaša svijeta.