Brutalno izvrijeđan
56

Neymarov gospodski odgovor navijačima PSG-a: Ne zamjeram ništa, zviždite ako želite

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilac Neymar dao je poprilično korektnu izjavu o navijačima PSG nakon pobjede protiv Strasbourga bez obzira na to što su mu tokom čitavog meča zviždali i vrijeđali ga.
Neymar je napokon obukao dres PSG-a nakon gotovo osam mjeseci odsustva prvo zbog povrede, a nakon toga zbog želje da napusti klub i vrati se u Barcelonu. Navijači iz glavnog grada Francuske nisu oprostili Brazilcu činjenicu da je želio napustiti klub pa su mu u povratničkom meču u više navrata uputili brutalne provokacije.

Ipak, Brazilac je ostao fokusiran na teren, a zahvaljujući takvom pristupu postigao je fantastičan pogodak u 92. minuti za pobjedu svog tima. On je nakon centaršuta s lijeve strane "makazicama" postigao gol vrijedan tri boda, a nakon meča je rekao da navijačima nema šta zamjeriti, bez obzira na brojne uvrede koje je dobio.

"Svi znaju šta se događalo tokom ljetnog prijelaznog roka. Ukoliko navijači žele da mi zvižde, neka to rade, ja im nemam šta zamjeriti jer kada dolaze podržati svoj tim, onda mogu raditi šta im je po volji. Mi smo mnogo jači tim kada su oni iza nas, u timu imamo 25 igrača i ostatak tima ne zaslužuje zvižduke. Zaista nemam ništa protiv navijača, kada sam prije dvije godine došao u klub napravili su mi spektakularan doček i ja im to nikada neću zaboraviti", kazao je Neymar.

[TWITTER]1172934284744769537[/TWITTER]

Neymar je nakon toga dodao da je sretan zbog pobjede i tri boda koja je PSG osvojio.