Nogomet
2

Neymar u suzama otkrio: Da je udarac bio malo niži, danas bih bio invalid

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilski nogometaš Neymar, briznuo je u plač kada je na konferenciji za medije prepričavo nemili događaj koji joj je okončao nastup na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, Neymar je u četvrtfinalnoj utakmici između Brazila i Kolumbije zaradio frakturu trećeg lumbalnog pršljena, nakon što ga je Juan Zuniga koljenom udario u leđa.

"Bog me blagoslovio. Da je bilo dva centimetra niže danas sam mogao sjediti ovdje u invalidskim kolicima – rekao je Brazilac i počeo brisati suze s lica.

Zuniga je idući dan odmah nazvao Neymara, pitao ga je kako je i zvinio mu se za nenamjerni prekršaj, no Brazilac mu ipak nije oprostio.

"Ne mrzim ga, ali istovremeno ne osjećam ništa. Teško mi je razgovarati o potezu koji mi je okončao dosada najvažniji dio moje karijere. Ne želim reći da me s namjerom išao povrijediti, ali svako ko imalo prati nogomet složit će se da to nije bio normalan start na suparničkog igrača", rekao je Neymar.

Brazil je bez Neymara izgubio u polufinalu od Njemačke s čak 7-1, dok je u drugom polufinalu, uslijed razočaravajućih 0:0 tokom 120 minuta igre, Argentina izborila finale nakon bolje izvođenja jedanaesteraca od Nizozemaca. Neymar neće moći pomoći reprezentaciji u utakmici za treće mjesto, ali će zato navijati za Argentinu u finalu.

"Messi je osvojio apsolutno sve na klupskoj razini. Mislim da je zaslužio da konačno postane i svjetski prvak. Navijat ću za njega, svog suigrača i prijatelja", zaključio je 22-godišnji napadač Barcelone.