Uoči sestrinog rođendana
6

Neymar se previjao od bolova, izašao iz igre i pokrenuo glasine o "lažnoj" povredi

K. H.
Neymar neposredno nakon što je dobio udarac (Foto: EPA-EFE)
Neymar neposredno nakon što je dobio udarac (Foto: EPA-EFE)
Brazilski nogometaš Neymar povrijedio se u meču Kupa Francuske protiv Caena nakon jednog neopreznog starta protivničkog nogometaša, a on je teren napustio s bolnom grimasom na licu i upitan je za meč protiv Barcelone naredne sedmice.

Neymar je u drugom poluvremenu nakon jednog duela dobio snažan udarac, a nakon što je stadionom odjeknuo njegov urlik, nastavio se previjati od bolova i na kraju je bilo jasno da neće moći nastaviti meč. Prije toga Neymar je također dobio nekoliko žestokih udaraca.

Brazilac je ubrzo nakon toga napustio teren i otišao u svlačionicu, a odmah nakon meča tamošnje novinare zanimalo je mišljenje trenera PSG-a Maurizija Pochettina o povredi Neymara.

"Teško je sada reći šta mu se dogodilo, a nadam se da ćemo brzo imati sve informacije. Razgovarat ću s doktorom i potrebno mi je više informacija da donesem neku odluku. U pitanju je povreda mišića", otrkio je Pochettino.

Brazilski napadač Neymar (27) slučajno ili ne već godinama nije igrao utakmice 11. marta, kada je i rođendan njegove sestre Rafaelle, a broji mediji odmah su počeli pisati da ovaj nogometaš "priprema teren" za ono što dolazi, odnosno da je riječ o lažiranju povrede.
Ipak, jasno je da u tim navodima sada teško može imati istine posebno iz razloga što PSG naredne sedmice igra prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone, što je meč koji Neymar sigurno silno želi igrati.