Brazilac bio ljut
40

Neymar se odbio rukovati s mladim igračem Celtica koji ga je čuvao

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najskuplji nogometaš svijeta i član PSG-a, Brazilac Neymar, odbio se rukovati s mladim igračem Celtica Anthonyjem Ralstonom nakon pobjede Parižana rezultatom 5:0 u 1. kolu grupne faze Lige prvaka.

Ralston je imao pune ruke posla, jer je tokom utakmice njegovog Celtica protiv PSG-a imao zadatak da čuva opasnog Neymara. Mladi desni bek je imao česte duele s Neymarom te se morao nositi s njegovim fantastičnim driblinzima i brzinom. U prvih 20 minuta je Ralston napravio dva prekršaja, zbog čega je dobio upozorenje od talijanskog sudije Danielea Orsata. Neymar je bio nervozan zbog njegovih startova te je to isticao u nekoliko navrata tokom meča.

Na kraju utakmice je Ralston sportski prišao Neymaru kako bi mu pružio ruku, no, Brazilac je bio previše ljut te je to odbio i nešto mu rekao, a onda se uključio veznjak PSG-a Marco Verratti te svojom intervencijom prekinuo ovaj duel.

Također, dok je napadač Parižana Kylian Mbappe proslavljao pogodak saigrača Edinsona Cavanija, u teren je utrčao navijač Celtica i pokušao ga udariti. Srećom, nije uspio, a redari su ga udaljili s terena.