Divi se Kataloncima
3

Neymar: Sanjam o igranju u velikom klubu poput Barcelone

Totalsport
Neymar
Neymar
"Ko ne bi sanjao o igranju zajedno s Messijem, Xavijem i Iniestom? To su sve izvanredni igrači", izjavio je za Esporte Espetacular napadač Santosa i brazilske reprezentacije Neymar.

"Sanjam o igranju u Evropi za neki veliki klub, kao što su Bardcelona, Real Madrid ili Chelsea. Da, Barcelona je klub koji me najviše impresionira, sa svim svojim velikanima kao što su Messi, Xavi, Iniesta, Cesc Fabregas ili Dani Alves. Međutim, nema smisla baviti se nagađanjima kada ću otići iz Santosa. Otići ću kada to budem želio! Ne znam koliko bi mi trebalo da budem spreman ako bih se pridružio Barceloni, ali znam da je trenutno moje mjesto u Santosu", rekao je nadareni napadač, kojeg mediji najčešće povezuju s prelaskom upravo u Barcelonu.

Dodao je kako ga ne uzbuđuju usporedbe s Lionelom Messijem ili Cristianom Ronaldom.

"Ne znam hoću li ikada u karijeri dosegnuti razinu Ronalda ili Messija, ali, ako se to dogodi, bit ću vrlo sretan. To nije moj cilj, biti bolji od ovog ili onog igrača. Moj je cilj naprosto biti sve bolji igrač".

Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je manje od 18 mjeseci.

"Luis Felipe Scolari je još jedan veliki trener s kojim sada imam priliku raditi. Puno toga me naučio donedavni selektor Mano Menezes, koji me i uveo u reprezentaciju, a sada ću nastaviti učiti pod Scolarijevom palicom. Brazil će biti dobar na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ću i ja biti dobar. Sjajno je što igramo kod kuće", poručio je Neymar.