Nije on kriv
12

Neymar pronašao izgovor za lošu igru protiv Dortmunda

E. B.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
PSG je sinoć izgubio u gostima kod Borussije u Dortmundu rezultatom 2:1, a i pored postignutog pogotka Neymar je bio jedan od najlošijih igrača na terenu.

Brazilac se odmah našao na udaru kritika francuskih medija, a on je za svoju blijedu partiju odlučio okriviti klub.

"Zbog ljekara nisam igrao u posljednja četiri susreta i logično je da budem van takmičarske forme. Sve se loše završilo za klub, a i za mene. Klub je odlučio da ne igram na četiri posljednja meča iako se ja s tim nisam slagao", rekao je Neymar.

Neymar je rekao da je imao napuknuto rebro, ali da se na vrijeme oporavio i da je mogao igrati u posljednjim utakmicama.

"Bio sam spreman igrati već protiv Lyona, ali su mi iz kluba rekli da moram još odmarati. Razumijem da su se plašili jer sam u posljednje dvije godine bio često povrijeđen, ali i poslije Lyona nisu mi dali odobrenje da igram još dva puta. Da sam bio u boljoj fizičkoj kondiciji, sigurno bih odigrao bolju utakmicu protiv Borussije", rekao je Neymar.

Trener PSG-a Thomas Tuchel kaže kako se ne kaje zbog toga što nije dao Neymaru da igra.

"Ne kajem se zbog odluka koje sam donio. Svako sa strane misli da može biti trener, a to nije nimalo lako biti. Donosio sam odluke koje sam smatrao da su ispravne", poručio je Tuchel.