Nogomet
1

Neymar novi kapiten reprezentacije Brazila

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Zvijezda nogometne reprezentacije Brazila Neymar nosiće kapitensku traku na prijateljskoj utakmici između Brazila i Kolumbije u petak, odlučio je novi selektor Dunga, prenose agencije. Dunga je odlučio da sa mjesta kapitena smeni Thiaga Silvu, za kojeg je rekao da je na Mundijalu u Brazilu pokazao da je emotivno nestabilan. Silva, inače, nije ni dobio poziv za duel sa Kolumbijom.

Neymar, 22-godišnji član Barcelone, bio najbolji igrač Brazila sve do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, kada je doživio prelom pršljena. Bez njega, Brazil je poražen od Njemačke u polufinalu sa 2:1, a zatim je izgubio i u meču za treće mjesto od Holandije.

  • Već je odlučeno da će Neymar biti kapiten. On je pokazao da ima kvalitet, a uprkos svojim godinama je veoma iskusan. Kapiten mora da postavlja standard ostalima, a Neymar je to već pokazao. On je igrač koji voli izazove i pobjede. Razgovarali smo sa njim kada sam preuzeo reprezentaciju, rekli smo mu šta želimo. Predočili smo mu šta su prednosti i mane, kakvu istoriju i odgovornost dres Brazila donosi - rekao je Dunga na konferenciji za štampu u Miamiju.