Slučajnost ili ne?
41

Neymar nikada ne igra na rođendan: Brazilac ponovo povrijeđen i nema ga protiv Nantesa

F. Z.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a gostovat će večeras kod Nantesa u utakmici 23. kola francuske Ligue 1, a Thomas Tuchel ne može računati na usluge Brazilca Neymara.

Potvrda o povredi Brazilca stigla je samo dan nakon što je Neymar organizovao rođendasku zabavu za svoj 28. rođendan u jednom pariskom noćnom klubu. Neymar je navodno povrijedio rebra u utakmici s Montpellierom (5:0), ali je susret odigrao do kraja i vjerovatno se ne radi o težoj povredi.

Neymar je poznat po velikim proslavama rođendana. Ovaj put zvijezde PSG-a pojavile su se obučene u bijelom, a među zvanicama bili su Marco Verratti, Edinson Cavani i Angel di Maria.

Prošle godine zabavi je prisustvovalo 500 ljudi, a sponzor zabave bio je Red Bull. Prije dvije godine među zvanicama je bio i Lewis Hamilton.

Zanimljivo je da je Neymar bio povrijeđen svaki put na svoj rođendan od dolaska u redove PSG-a 2017. godine. Sezonu ranije u Barceloni je bio suspendovan za utakmicu Kupa kralja.

Međutim tu nije kraj. Neymar je bio povrijeđen ili suspendovan u posljednjih pet sezona oko 11. marta, kada je rođendan njegovoj sestri.

Slučajnost ili ne, teško je reći, a mediji u Španiji su znali, dok je igrao u Barceloni, špekulisati da je Brazilac namjerno dobio peti žuti karton kako bi bio suspendovan za vrijeme sestrinog rođendana.