Nogomet
0

Neymar: Nema potrebe da žurim da odem u Evropu

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Proteklih su dana mediji objavili da je napadač Santosa Neymar sve dogovorio s Barcelonom, no sam Brazilac odbacio je čak i mogućnost odlaska na stari kontinent ovog ljeta.

Sjajni napadač Santosa i nogomente reprezentacije Brazila Neymar smatra da nema prijeke potrebe radi daljnjeg igračkog razvoja žuriti u Evropu.

"Ne trebam nigdje ići kako bi stjecao iskustvo i razvijao se. U Santosu sam već naučio puno važnih stvari, te došao do velikih postignuća. Mislim da nema razloga da idem u Evropu već ovog ljeta", izjavio je Neymar za brazilski list Globoesporte.

"Želim nastaviti postizati pogotke u dresu Santosa i pomoći ekipi u osvajanju trofeja. Sve do 2014. godine želim podizati pehare kao igrač Santosa", poručio je 20-godišnjak kojeg mnogi uspoređuju s dva najbolja svjetska nogometaša, Leom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Lani je s rekordnim brojem glasova Neymar proglašen najboljim južnoameričkim nogometašem, a s devet golova u 16 reprezentativnih nastupa već je dosegao brojku od 100 pogodaka u profesionalnom nogometu.

"Moj cilj nije biti bolji od određenih nogometaša, niti postati najbolji, niti postići najviše golova nakon Pelea. Ne igram nogomet da budem najbolji. Ja volim nogomet i želim pomoći Santosu i brazilskoj reprezentaciji", rekao je Neymar.